3 snabba tips

Utsikt över Gamla Stan i Stockholm

Det finns förstås hur mycket information som helst om allt som går att göra i Stockholm, men här kommer fem tips som kanske underlättar din resa.

Bekväma skor!
Det låter ju som en klyscha, men det GÅR verkligen att ta sig till många ställen till fots, dock krävs lite tid och planering. Hyr gärna cykel också, det har blivit mer och mer enkelt att cykla i Stockholm de senaste åren.

Kollektivtrafiken tar dig långt
Genom att åka via SL-trafiken kan du både komma ut i skärgården, till muséer, utsiktsplatser och andra utflyktsmål i och utanför stan. Du kommer verkligen långt med de vanliga bussarna, pendeltågen och tunnelbanan, plus att du hinner upptäcka delar av stan på vägen.

Planera inte för mycket
Rör dig i myllret på gatorna i de olika stadsdelarna och upptäck staden utan att alltid veta exakt vad som kommer att hända. Att till exempel promenera från tull till tull (du kan gå mellan Skanstull i söder till Norrtull i norr på cirka 1-2 timmar) är ett bra sätt att se olika delar av Stockholm och hur Södermalm, Gamla Stan, Norrmalm och Vasastan ser ut. Längs vägen finns många utsiktsplatser, kaféer, butiker och andra platser att stanna till vid.